Sport

2024.03.21. 17:23

A rally fellegvárává válik a hétvégén Esztergom térsége

Minden generáció számára kellő kikapcsolódást nyújthat a hétvégi 11. Esztergom-Nyerges Rally, mellyel kapcsolatban csütörtökön tartottak sajtótájékoztatót az esztergomi városházán.

Walczer Patrik

Steindl Balázs alpolgármester ismertette, huszonkét év után hivatalos évadnyitó versennyel tér vissza az Országos Rally Bajnokság Esztergomba. Említette, hogy 1993-ban volt az első rally a településen, ami azonnal belopta magát a helyiek és a környékbeli lakosok szívébe. Felidézte, hogy a tavalyi I. Esztergom Rally Classic népszerűsége is bizonyította, hogy a városban továbbra is megvan az igény a minőségi autósportra.

Minden generáció számára kellő kikapcsolódást nyújthat a hétvégi 11. Esztergom-Nyerges Rally, mellyel kapcsolatban csütörtökön tartottak sajtótájékoztatót az esztergomi városházán.
Markó Tibor, Steindl Balázs, Fehérvári Csaba, Hoffer Zsolt és Bognár Gábor a 11. Esztergom-Nyerges Rally sajtótájékoztatóján.
Fotó: W.P. / Forrás: 24 Óra

Hoffer Zsolt, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség rally szakágvezetője elárulta: több mint száz versenyautót láthatunk, mely jó alapot szolgál arra, hogy Esztergomot visszahelyezzék a rally térképére. Bajnoki keretek között a historic, a másod- és harmadosztály mezőnye vesz részt a versenyhétvégén.

Fehérvári Csaba, az Országos Historic Rally Bajnokság jeles képviselője ismertette: az Európa Bajnokságon is induló Érdi Tibornak is szurkolhatunk és nagy eredmény az is, hogy Varga Zoltán 9 év után visszatér a Historic kategóriában. Reméli, hosszú távú tradíció lesz az Esztergom-Nyerges Rallyból.

Nagy várakozás előzi meg a rallyt

Bognár Gábor, az Arrabona Rally Club elnöke – mint a verseny egyik rendezője – kijelentette: komoly szervezés előzi meg a sporteseményt, mely a város és a támogatók segítsége nélkül nem jöhetett volna létre.

Markó Tibor, a rendezőbizottság tagja ismertette: szombaton családi programnak és autókiállításnak is otthont ad a Széchenyi tér, a futamokat a hétvégén Bajna-Lábatlan, valamint Tatabánya-Környebánya szakaszokon rendezik meg. További információk az esztergomrally.hu oldalon érhetők el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában