Celsiusok

2024.03.04. 13:22

Melegrekord: a március is egyedülálló értéket hozott Tatabánya-Dózsakertben

Megdőlt az országos és fővárosi hajnali rekord pénteken - írta a HungaroMet Zrt. Tatabánya Dózsakert meteorológiai állomáson február 28-án hajnalban 11,1 Celsius-fokot, másnap 10,7-et mértek, ezzel megdőlt a melegrekord.

Kemma.hu

A meteorológiai tavasz beköszöntével, pénteken sem szakadt meg a melegrekord méréseinek sora hazánkban. Tatabánya Dózsakert meteorológiai állomáson február 28-án hajnalban 11.1 Celsius-fokot, pénteken reggel 10,7-et mértek, ezzel újabb rekord dőlt meg az erre a napra vonatkozó országos hajnali mérések sorában. 

Melegrekordokkal indult a március is: megdőlt az országos és fővárosi hajnali melegrekord pénteken - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján. Tatabánya Dózsakert meteorológiai állomáson február 28-án hajnalban 11,1 Celsius-fokot, másnap 10,7-et mértek. Ez is egyedülálló értéket hozott.
Tatabánya Dózsakert meteorológiai állomáson február 28-án hajnalban 11,1 Celsius-fokot, másnap 10,7-et mértek
Forrás: Shutterstock

A rekord az 1994-ben Lentiben, illetve Marcaliban rögzített 10,5 fokos napi rekordot szárnyalta túl - írta a HungaroMet Zrt.
Hozzátették: Budapesten szintén rekordenyhe volt aznap az éjszaka, Lágymányoson csupán 10,2 fokig hűlt a levegő, és ezzel a fővárosban is megdőlt a napi legmagasabb minimum-hőmérséklet eddigi mérése. A korábbi csúcstartó 2019-ben mért 9,9 fokos minimumértékével ugyancsak Lágymányos volt - jegyezték meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában