Jegyzet

2024.03.11. 21:00

Indulatos lakos

Fiatalember, kérhetnék egy pohár vizet? – mondta kissé üreges tekintettel a kézbesítő hölgy az egyik forró nyári napon, amikor a kapunknál éppen összetalálkoztunk. Természetesen visszafordultam és megtöltöttem neki egy háromdecis poharat behűtött ásványvízzel, melyet szinte húzóra meg is ivott.

Walczer Patrik

E pozitív kicsengésű történet után nem váltunk igaz barátokká, de megvan a kölcsönös tisztelet, így ha az utcán meglátjuk egymást, akkor bólintunk és köszönünk. Ugyanakkor tudom, hogy nem mindenki áll ilyen pozitívan a kézbesítőkhöz, láttam már olyat, aki a kutyájával különbül beszélt, mint a postással. Pedig jár nekik a tisztelet, ők esőben, fagyban, hóban és a tűző napsütésben is viszik a küldeményeket, mint a néni, aki például a hőségben egy nagy karimájú kalappal védi magát a leégéstől. Talán nevelés kérdése vagy sem, de tudom, nincs helye egy indulatosabb mondatnak akkor sem, ha a webáruháztól kapott visszaigazoló levél szerint már meg kellett volna érkeznie egy adott napon a csomagomnak, a postás pedig mégis szó és csöngetés nélkül megy el a házunk előtt. Egyébként ha jobban belegondolunk, a konfliktusok abból erednek, hogy a saját frusztrációnkat nem tudjuk kezelni és a dühünket az éppen velünk szemben lévőkön – jelen esetben a kézbesítőkön – igyekszünk kitölteni. Minden bizonnyal hamar betelnének a férőhelyek, ha ingyenes indulatkezelési tanfolyamokat hirdetnének a lakosság részére az említett problémás esetek elkerülése érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában