Tájékoztató

2024.03.25. 20:30

A GINOP Plusz egyik programja a munkavállalók képzését támogatja

A Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal adott helyet a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (GINOP) Plusz-3.2.1 program újranyitásáról szóló sajtótájékoztatónak. A GINOP ezen projektje a munkavállalók képzését segíti.

Kemma.hu

A GINOP ezen projektje a munkáltatóknak a munkavállalóik képzésére nyújt támogatott lehetőséget. Az Európai Uniós társfinanszírozású program a munkavállalók alkalmazkodóképességét és versenyképességét is növeli.

A GINOP Plusz-3.2.1 program újranyitásáról tartottak sajtótájékoztatót Zölde Mónika
A GINOP Plusz-3.2.1 program újranyitásáról tartott sajtótájékoztatót Zölde Mónika
Fotó: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

– Ebben az időszakban a magas energiaintenzitású ágazatokban működő cégek számára KKV besorolástól független a támogatási intenzitás, ez most száz százalékot jelent – emelte ki Zölde Mónika a Foglalkoztatási, Foglalkoztatásfelügyeleti és Munkavédelmi Főosztály főosztályvezetője, aki hozzátette:

– Ami még sajátja ennek a szakasznak, hogy ez a támogatást folyamatosan monitorozzák, történik egy eredménymérés.

A programban a pályázatok, a támogatási kérelmek benyújtása szakaszos. Már két támogatási időszak megvalósult, március 5-én pedig indult a harmadik szakasz, amely június 30-ig  tart, de legfeljebb a források kimerülésig. A teljes támogatási keretösszeg az egész programozási évre vonatkozóan hetvenmilliárd forint, ebben az aktuális szakaszban tizenötmilliárd forint országosan. Zölde Mónika azt is elmondta, hogy igazán népszerű volt az eddigi időszak, sőt ebben a programban országosan az első támogatási igény Komárom-Esztergom vármegyéből érkezett.

A projektben szakmai alapismereteket lehet oktatni, képesség-, illetve kompetenciafejlesztő, nyelvi, valamint infokommunikációs alapú képzések lehetségesek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában