Fejlesztés

2024.03.02. 15:59

Szebb lesz az utcakép a Dunakanyar ékszerdobozában

Tovább fejlődik a Dunakanyar közepén elterülő település. A turisztikai térség ékszerdobozaként is ismert község kisebb volumenű, de látványos fejlesztéseknek köszönhetőn még tovább szépülhet.

Walczer Patrik

Herman Jenőné, Dömös polgármestere a fejlesztések kapcsán elmondta, hogy a Hősök terének környezetét önerőből fogja rendezni az önkormányzat. A járda és a csapadékvíz-elvezető nagyon rossz állapotban van, ezért a területet saját beruházás keretében fogják a következő hónapokban letérkövezni, illetve felújítani. Az ivóvízvezeték rekonstrukciója miatt a kivitelező finanszírozza majd az útszakasz teljes szélességben való aszfaltozását.

Tovább fejlődik a Dunakanyar közepén elterülő település. A turisztikai térség ékszerdobozaként is ismert község kisebb volumenű, de látványos fejlesztéseknek köszönhetőn még tovább szépülhet.
Apró, de látványos fejlesztés: buszvárót alakítanak ki a 11-es út mentén.
Fotó: W.P. / Forrás: 24 Óra

Fejlesztésekről szól a tavasz

A dömösi önkormányzat nagy hangsúlyt fordít az utcakép javítására is, ezért a kor igényeinek megfelelően saját beruházásként fogják átépíteni és teljeskörűen felújítani a tulajdonukban lévő buszmegállóban álló kis épületet, melyből egy egyedi arculattal rendelkező buszvárót fognak létrehozni.

A község vezetése igyekszik élni a pályázati lehetőségekkel, ezért a Magyar Falu Programban pályáztak szabadtéri fitneszpark létesítésére. Pozitív döntés esetén a Duna utcában, a játszótér alatt helyeznék el az eszközöket. Herman Jenőné mindemellett nagy reményekkel várja a nyári Szeláví Fesztivált, egyúttal bízik benne, hogy a többnapos szabadtéri rendezvény újabb lendületet adhat a település turizmusának.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában