Energia

2024.03.06. 20:35

Elektromos autót töltenél bevásárlás közben? Mostantól itt is megteheted!

Egyre nagyobb teret hódítanak maguknak az e-autók, a zöld átállás sokak fantáziáját megmozgatja. A fenntarthatóság jegyében előremutató, ha egy vállalat folyamatosan bővíti saját elektromos autótöltő-hálózatát.

Walczer Patrik

Március 6-a mérföldkőnek számít az egyik hazai üzemanyag-kiskereskedelemmel foglalkozó részvénytársaság életében, hiszen hat helyszínen is üzembe helyeztek Tesco hipermarketek parkolójába telepített töltőoszlopokat, ahol akár bevásárlás közben is lehetőségünk van az elektromos autók töltésére.

Egyre nagyobb teret hódítanak maguknak az e-autók, a zöld átállás sokak fantáziáját megmozgatja. A fenntarthatóság jegyében előremutató, ha egy vállalat folyamatosan bővíti saját elektromos autótöltő-hálózatát.
Két vármegyei hipermarketnél is tölthetünk mostantól elektromos autókat
Forrás: Pixabay

A cég közleményéből kiderül, hogy a 36 töltőpontból álló saját EV-hálózatot folyamatosan bővítik, év végére szeretnék elérni az országos lefedettséget. Azt is írják, hogy az egyes helyszíneken normál-, valamint gyorstöltésre is lehetőség van. Az oszlopok 11-100 kW közötti teljesítményt nyújtanak, egy-egy töltőponton egyszerre összesen hat elektromos autót lehet rácsatlakoztatni a rendszerre.

Vármegyénkben is tölthetők elektromos autók

A vállalat szerint az AC, vagyis váltóáramú normál töltőket a hosszabb idejű parkolás esetében ajánlott igénybe venni, a DC, vagyis egyenáramú töltők útközbeni, valamint a töltőállomásokon való gyorsabb töltésre szolgálnak.

A vármegyénkben élő, illetve térségünkön keresztülhaladó elektromos autók tulajdonosai minden bizonnyal örülni fognak annak, hogy a Shell Hungary zRt. Shell Recharge EV-töltőállomását hat helyszínen, köztük két vármegyei parkolóban is üzembe helyezték A töltőpontokat. A Tatán, a Győri út 2. szám alatti, illetve a Tatabánya, Bláthy Ottó utca 1. szám alatti hipermarketnél is elérhető a szolgáltatás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában