Térségi tanoda

2024.03.23. 13:00

Biztosabb lét a kuckósok célja

A lábatlani székhelyű Kuckó Család- és Gyermekjóléti Szolgálat, az illetékességi területéhez tartozó települések önkormányzati vezetői meghívásával, megbeszélést tartott a szomszédos kisváros Kuckó-irodájában.

László András Ernő intézményvezető tájékoztatása szerint a találkozó témája egy térségi tanoda kereteinek lehetséges kialakítása volt.

A mindennapok gyakorlatáról a megjelentek Kézdy-Brózik Verától, a piliscsabai tanoda szakmai vezetőjétől hallhattak információkat. A téma aktualitását az adja, hogy a szolgálat munkatársai, a jelző-szolgálathoz tartozókkal együtt, olyan sokasodó problémákat észleltek, amelyek gyors megoldásra várnak. Keményen képben vannak a kallódó, tanulási problémával küzdő gyerekek, a hátrányos helyzetű családok. A tanoda fogalma az 1990-es években jelent meg újra a magyar oktatásügy világában. A szülők bevonásával, a tanulók számára, a diákok egyéni szükségleteit szem előtt tartva, az egész személyiségfejlődést elősegítő komplex szolgáltatások biztosítása a cél. F. K.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában