Rajzok, fotók, versek

2024.02.15. 13:00

Víz világnapi pályázatot hirdettek

Az idei évben is meghirdette az iskolásoknak szóló, Víz Világnapjához kapcsolódó pályázatát az Északdunántúli Vízügyi Igazgatóság (ÉDUVIZIG), melynek jelmondata: „Water for peace – Víz a békéért” –. Az alkotókedvű diákoktól rajzokat, verseket és fotókat egyaránt várnak.

Az igazgatóság honlapján olvasható, hogy 1993 óta minden évben március 22-én emlékezünk meg e jeles napról, amelyen az édesvíz fontosságát helyezik a középpontba. Az viszont tény, hogy a víz amennyire éltet, egyszerre békét is teremthet, hiánya, hozzáférhetetlensége nyomán pedig könnyen fegyveres konfliktusok bontakozhatnak ki. Az ÉDUVIZIG szerint az éghajlatváltozás hatásaihoz való alkalmazkodás és a Föld népességének növekedése szükségessé teszi az államokon belüli, illetve az országhatárokon átívelő összefogást. A cél a vízigények kiegyensúlyozása és a méltányos vízmegosztás.

A pályázóknak azt kell a művészet nyelvén kommunikálniuk, mit tennének azért, hogy a víz valóban a béke, az együttműködés, a harmónia és a jólét eszköze legyen? Meg kell mutatniuk továbbá azokat a tevékenységeket, melyek elősegítik a víz megőrzését és azt is be kell mutatniuk, hogyan próbálnak meg takarékoskodni a vízzel.

A rajzpályázatra az általános iskola alsó tagozatos diákjainak, illetve sajátos nevelési igényű pályázóknak a műveit is várják. A versíró pályázaton, illetve a fotópályázaton az általános iskolák felső tagozatos diákjai és középiskolások vehetnek részt. Az alkotásokat március 8-ig lehet benyújtani postai úton, vagy személyesen, illetve e-mailben a [email protected] címre szkennelve, lefényképezve, valamint elektronikus dokumentumként elküldeni. Bővebb információk az eduvizig.hu oldalon találhatók. W. P.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában