Túráznak

2024.02.18. 15:00

Tart a jelentkezés a vándortáborokba, a Pilist is felfedezhetik a diákok

Jelenleg is tart a jelentkezés a vándortáborokba; április 30-ig száz szabad turnusra várja az érdeklődő diákok és pedagógusok jelentkezését a Vándortábor Program - közölte a Miniszterelnökség.

Kemma.hu

Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős államtitkár 2017-ben egy régi hagyományt felélesztve indította útjára a Vándortábor Programot, amelynek során a táborozók zarándokolva vagy két keréken, vízen vagy erdőben fedezhetik fel hazánk legkülönlegesebb tájait, idén új útvonalakon is – írták.
A vándortáborok célja, hogy a sporton és a természetjáráson keresztül egészség- és környezettudatos életmódra ösztönözzék a táborozókat.

A Miniszterelnökség kiemelte, a program eredményességét jelzi, hogy tavaly nyáron több mint 17 ezer felnőtt és gyerek vett részt a táborokban, így idén is hasonló érdeklődésre számítanak. A jelentkezéssel kapcsolatos további részletek a Vándortábor Program internetes oldalán olvashatók.

A Vándortábor Programnak az egyik típusa az Erdei Vándortábor, melynek keretében összesen 12 útvonal közül választhatnak a diákok. Az útvonalak közt ott van a pilisi és a vértesi kirándulási lehetőség is. A Pilisben a diákok felfedezhetik a Holdvilág-árok hűvös szurdokvölgyét, és a Dunakanyar legszebb látványát kínáló Prédikálószéki-kilátót is.

A vértesi túrán barangolásuk során rengeteg élményben, kihívásban lesz részük a vándoroknak, melyeket történelmi vidéken, szakrális emlékhelyeken, csodálatos erdei környezetben élhetnek át. A hetedik napon Oroszlányba jutnak a túrázók, ahonnan vonattal és autóbusszal indulhatnak haza. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában