Komárom-Esztergom vármegye

2024.02.13. 19:00

Szerdai programajánló

Komárom

– Valentin-napon, azaz szerdán vakrandi lesz a Jókai Mór Városi Könyvtárban. Az olvasóktól azt kérik, bízzák a véletlenre, hogy milyen könyvet visznek haza. A cím titok, csak a csomagoláson található idézetek, vagy a vakszerencse segítenek abban, hogy mivel töltheti az olvasó az estéjét. A vakrandi alkalmával olyan kötetek is az olvasók kezébe kerülhetnek, amelyeket egyébként nem biztos, hogy felfedeznének a polcon. Ezzel az akcióval megismerhetnek eddig még sosem olvasott szerzőket, elmélyülhetnek ízlésüktől eltérő műfajokban is.

– Illés György lesz a vendége a komáromi Jókai Mór Városi Könyvtárnak szerdán 17 órától Az irodalomtörténész szerzővel Klemen Terézia pedagógus, író, forgatókönyvíró,  kulturális szervező, a Lehár Ferenc Polgári Társulás elnöke beszélget.

– A budapesti Szent János Kórház és a Sziklakórház ostroma 1945-ben címmel dr. Kenderfi Gábor főorvos tart előadást szerdán a Kempelen-középiskola aulájában. A rendezvény 17 órakor kezdődik.

Nyergesújfalu

Borítékolható szerelem címmel Náray Erika és Nyáry Krisztián ad irodalmi estet szerdán a nyergesújfalui Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtárban. A rendezvény 19 órakor kezdődik.

Párkány

Ódor Lajos közgazdász, Szlovákia volt miniszterelnöke Mindentudók kézikönyve című kötetét mutatják be szerdán 19 órától a párkányi Borok Házában. A szerzővel Sidó Zoltán, az Új Szó főszerkesztő-helyettese beszélget.

Sárisáp

A háromszoros Fonogram-díjas, Liszt Ferenc-díjas Szalóki Ági énekel szerdán az óvodás korosztálynak. A rendezvény 10 óra 30-kor kezdődik a Sárisápi Bányász Közösségi Térben.

Tatabánya

– Szerdán 16 óra 30-tól ismét Üdítő lesz a Népház Úti Fiókkönyvtárban. Ezúttal Kutasiné Kiss Orsolya hangterapeuta várja az érdeklődőket tibeti hangtálaival.

– A Joe Fritz Trió érkezik a 93. Dzsessz-szerdára az Erkel Ferenc Zeneiskolàba február 14-én. A koncert 19 órakor kezdődik. A két alapító, Pleier Tamás és Ludànyi Tamás jóvoltából az esemény izgalmas és színvonalas Valentin-napi programot ígér a műfaj szerelmeseinek.

Észak-Komárom

Szerdán ismét várják az érdeklődőket az észak-komáromi Szinnyei József Városi Könyvtárba, ahol a Vasmacska Filmklubban ezúttal Guðmundur Arnar Guðmundsson izlandi filmrendező és forgatókönyvíró filmjét, a Csodálatos teremtményeket láthatják az érdeklődők. A vetítés 18 órakor kezdődik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában