Csomagautómata

2024.02.17. 09:09

Rendeltél mostanában valamit? Vármegyénk területén két új automatából is átveheted csomagod

Piacozás közben vagy utazásunk előtt is elintézhetjük ügyeinket, új készülékek könnyítik meg a vármegye két legnagyobb településén is a dolgunkat.

Kemma.hu

Nemrégiben figyeltünk fel arra, hogy csomagautomatát telepítettek az esztergomi piacra, ahol ezáltal újabb szolgáltatás érhető el. A hálózat bővítésével kapcsolatban megkerestük a GLS Hungary Kft.-t, hogy megtudjuk, milyen szempontok szerint döntenek a potenciális helyszínekről.

A vállalat közölte, hogy mindig alapos elemzést végeznek a térség automatákkal való lefedettségéről, kiértékelik az eddigi csomagforgalmi adatokat és a helyi lakosság nagyságát is. Így próbálják beazonosítani, hol lenne még szükség újabb berendezésekre. 

A kiválasztott településeken belül a frekventált, könnyen megközelíthető helyekre fókuszálnak, így a közlekedési csomópontok, bevásárlóközpontok vagy egyéb magas forgalmú területek is szóba jöhetnek, ahol az emberek rendszeresen megfordulnak. A céljuk, hogy maximalizálják a felhasználói kényelmet és elősegítsék a rugalmas szolgáltatások széles körű elérhetőségét. Hisz sokaknak fontos, hogy akár este is átvehetik a készülékekben több napon át tárolt csomagokat.

Bár elvben minden város vasútállomása és buszpályaudvara jó helyszín lehetne, a körültekintő tervezés és elemzés alapján dől el, hogy hol érdemes bővíteni. A cég nemrégiben közölte, hogy Tatabányán és Tatán is újabb készülékeket helyeztek üzemben, a csomagforgalmi adatok és a pozitív visszajelzések alapján lehet számítani arra, hogy lesznek további telepítések a vármegyében.

Kézbesítés 
A cég elárulta, hogy a fogyasztói szokások és preferenciák átalakulása világosan megmutatkozik a csomagautomaták számának folyamatos emelkedésében, amely a piaci trendeket és igények változását tükrözi. A piaci adatok alapján a csomagküldemények nagy része, körülbelül 72 százaléka, még mindig a hagyományos házhoz szállítás révén jut el a címzettekhez. Bár szeretjük az innovatív kézbesítési lehetőségeket, még mindig az utóbbi a domináns kézbesítési mód itthon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában