Kemma.hu videó

2024.02.13. 10:19

Negyven zsák szemetet szedtek össze a Duna esztergomi szakaszán +fotók, videó

Mintegy negyven zsák hulladék gyűlt össze szombaton az AlterEgom Egyesület „Tisztítsuk meg újra!” jeligével meghirdetett Duna-parti szemétszedés során – tudtuk meg Várszegi Balázstól, a szervezet elnökétől.

Walczer Patrik

A lokálpatrióta civil egyesület az elmúlt években a várhegyre szervezte meg az akcióit, most pedig egy újabb helyszín mellett döntöttek. A szervezők előzetesen többször is ellenőrizték a vízállást, hiszen a vízszint nagyban befolyásolta, hogy mennyire lehet a vízpart melletti fás, bozótos területet megtisztítani. A szemle során tapasztalták, hogy jelenleg igen sok a szemét, mivel a decemberi árvíz alkalmával rengeteg hulladékot hozott és rakott le itt a folyó. 

A gyülekezőt az Erzsébet park végén lévő murvás parkolónál tartották, ahonnan a csapat a zsákok és kesztyűk kiosztása után elindult Szentgyörgymező városrész irányába. Számos műanyag flakon, sörös- és üdítőitalos doboz, vodkás üveg, de gyerekcipő, horgászbottartó, matrac és műanyag hordó is került a zsákokba. Egyébként mintegy húsz önkéntes vett részt az akcióban – közülük többen a Pázmány Péter Katolikus Egyetem hallgatói –, akik az Erzsébet park végétől a Knézich Károly utcáig terjedő szakaszt tisztították meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában