Illegális szemétlerakás

2024.02.09. 06:10

Mit figyelnek a kamerák a komáromi szelektív hulladékgyűjtőknél?

Dr. Molnár Attila polgármester még az ősz elején jelentette be azt, hogy hadat üzennek az illegális szemétlerakásnak. A Duna-partiak léptek is, és térfigyelő kamerákat helyezett ki nemrégiben az önkormányzat a város több pontján lévő szelektív hulladékgyűjtő szigetekhez.

Körtvélyfáy Dina

A kameráknak köszönhetően beazonosíthatóak lesznek a szabálytalankodók

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

Az önkormányzat Facebook-oldalán kiderült: kamerák a lakossági bejelentésekben leggyakrabban szereplő helyszínekre kerültek ki. 

A közvetlenül a rendőrségre és a közterület-felügyeletre bekötött kamerákat a Csillag-, a Barátság lakótelepen található, valamint a Koppányvezér és a Bem József utcai szelektív hulladékgyűjtő szigetekhez helyezték ki a szakemberek. 7 full HD nagylátószögű kamerát, 4 Zoom-kamerát, HD felbontású 2 Mpx-es kamerákat is telepítettek, melyekkel könnyen beazonosíthatóak lesznek a szabálytalankodók.

A kamerakép pontos rögzítését az éjszakai közvilágítás és a kamerák beépített infra-led funkciója is segíti. A kamerafelvételek alapján, azonnal intézkedni tudnak majd az illegális szemétlerakókkal szemben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában