Megújult

2024.02.06. 11:14

Megújult Esztergom hivatalos weboldala

A korábbi külső formánál és felhasználóbarát szempontból is frappánsabb lett pár napja az esztergom.hu honlap. A külsejében és tartalmában is frissült város site-ja sok fotóval, több videóval várja immár az odalátogatókat, de információkban sincs persze hiány.

Pöltl Zoltán

Egy jó honlapnak sokféle titka van, már, ami a könnyen kezelhetőséget, a szemrevaló dizájnt és az információkat illeti. A megújult esztergom.hu is ilyenre sikerült, a nyitófelületen máris érezhető, hogy akár a település lakójaként, akár a városba látogatóként érkezünk erre az oldalra, üdítő élmények és hasznos információk várnak. 

A weblap nyitóváltozata a friss hírekkel fogadja az érdeklődőket, illetve elénk tárul a klasszikusnak mondható, párkányi oldalról fotózott esztergomi panoráma. A honlapon ezt követi több kis képdoboz, melyekre kattintva a polgármester közösségi oldalára, a tömegközlekedési vállalatok felületeire, a városi holding site-jára, a bazilika weblapjára, illetve a Mária Valéria Bike oldalára juthatunk. 

Ugyancsak ezen a nyitóoldal változaton várja a látogatókat az „Élőben Esztergomból” elnevezésű két webkamera live stream videó, melyből az egyik a városházát, illetve a főteret mutatja, a másik pedig Esztergom ékességét, a Várhegyet a rajta lévő Bazilikával. Ennek például az is haszna lehet, hogy megtekintsük, hogy Esztergomban éppen milyen időjárás van. A sorban az elektronikus ügyintézés, a város turisztikai platformjának, a visitesztergom felületnek a rovatarésze várja az érdeklődőket. 

A nyitóoldal legalján a városháza kontaktok, illetve Esztergom hivatalos közösségi oldalainak gyűjteménye található. Ezek mellett a megújult honlap mégis követi a hagyományos site formát, a nyitófelület legtetején egy vízszintes sorban találhatók a „Hírek”, „Hivatal”, „Intézmények”, „Önkormányzat”, „Ügyintézés” és „Választási információk” rovatok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában