Művészet

2024.02.17. 16:19

Különleges kiállítás Tatabányán: történetek párbeszéde a Kortárs Galériában

Történetek párbeszéde címmel nyílt meg a Kortárs Galériában három alkotó kiállítása. Góra Orsolya, Somogyi Emese és Zoltai Bea különleges képeit az Agorában március22-éig lehet megtekinteni az intézmény nyitvatartási idejében.

Kemma.hu

Pataki Gábor nyitotta meg a Törtlnetek párbeszéde című kiállítást a Kortárs Galériában

A Történetek párbeszéde című kiállítás a Kortárs Galériában egy impulzív, színes világot tár a látogató elé. Kammerlohr-Kováts László, a galéria vezetője köszöntötte a megjelenteket, majd Pataki Gábor művészettörténész nyitotta meg Góra Orsolya MMA ösztöndíjas festőművész, Somogyi Emese MMA ösztöndíjas szobrászművész és Zoltai Bea Barcsay-díjas festőművész kiállítását. 

Kiemelte: ahogy a kiállítás címe is jelzi, a három női alkotó erős, elmélyült világa lép párbeszédbe egymással, ezzel a művek autonóm világán túlmutató, újabb jelentések és erőterek születnek meg egymást gazdagítva. Műveiknek van egy közös hívószava: az átjáró. Különböző tartományokra, szférákra nyíló kapu. 

Somogyi Emese személyes védjegyének tekinthetőek a miniatűr cipők, amelyek dobozterekben, hálókban vannak elhelyezve. Bejössz? - kérdezi az egyik mű. 

Zoltai Bea átjárókkal kilyuggatott képfelületei a valóság bizonytalanságáról, tűnékenységéről és változékonyságáról tanúskodnak, másfelől izgalmas kísérlet emlékeink, benyomásaink, kapcsolataink újrarendezésére. 

Góra Orsolya egyik sorozatában valódi átjáró is feltűnik, ám valójában minden képe kapu egy képzeletbeli térbe, egy szokványos tapasztalatainkon túli világba. A kiállítás március 22-éig tekinthető meg az Agora Kortárs Galériájában.  
 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában