Tájékoztató

2024.02.13. 19:55

Dr. Navracsics Tibor: országos példa lehet Komárom-Esztergom

Komárom-Esztergomban kiváló az önkormányzatok és a közigazgatási szereplők együttműködése, ez pedig a gazdasági dinamika megőrzésének záloga - egyebek mellett erről beszélt dr. Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter kedden a kormányhivatalban. Portálunknak elárulta azt is, hogy elvállalná-e a közeljövőben az államfői posztot.

Wágner Zsanett

Dr. Navracsics Tibor arra is válaszolt portálunknak, elvállalná-e a köztársasági elnöki posztot

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

Vármegyénkbe látogatott és tájékoztatóra hívta a sajtó munkatársait dr. Navracsics Tibor miniszter a kormányhivatal tanácstermébe kedden délelőtt. A látogatás során találkozóra és eszmecserére hívta Komárom-Esztergom vármegye fontos közigazgatási szereplőit és vezetőit. Ennek megfelelően találkozott a járási hivatalok vezetőivel, dr. Kancz Csaba főispánnal, Popovics Györggyel, a vármegyei közgyűlés elnökével, országgyűlési képviselőkkel, polgármesterekkel.

Komárom-Esztergom az ország egyik legdinamikusabban fejlődő és az egyik legerősebb potenciállal rendelkező vármegyéje

– mondta a miniszter, hiszen minden mutató arra utal, hogy sikeresen zárkózik fel az európai uniós átlagához és a magyar gazdaság egyik motorjává tudott válni Pest, valamint Győr-Moson-Sopron mellett. Fontos, hogy az elmúlt évek beruházásait tekintve meg tudta őrizni ipari hagyományait, turisztikai vonzerejét és a mezőgazdasági profilját is– emelte ki a tárcavezető.

– Azt tapasztalom, hogy a helyi kormányhivatal hatékonyan segíti a vállalkozók, gazdálkodók és az önkormányzatok munkáját. Külön öröm számomra látni, hogy a hivatalok is bizalommal fordulnak a kormányhivatalhoz, illetve a járási hivatalokhoz – sorolta a jó együttműködés bizonyítékait dr. Navracsics Tibor, aki szerint országos példa is lehet a Komárom-Esztergomban megvalósult gyakorlat. Kifejtette, hogy számos sikeres projektet tudhat magáénak 2014 és 2020 közötti időszakban a térség. – Komárom-Esztergom továbbra is élen jár az uniós források lehívásában. Ez pedig alátámasztja, hogy a jó együttműködés a gazdasági dinamika megőrzésének záloga – zárta szavait a tárcavezető.

Portálunk választ kapott arra a kérdésre is, hogy valóban felmerült-e a neve a leendő köztársasági elnök jelöltek között. – Csak az újságból értesültem a hírről – felelte dr. Navracsics Tibor. Hozzátette, szerinte csak egy közvélemény-kutatásról lehet szó. –Most miniszter vagyok, nem szerepel a napirendemen ilyen kérdés – tette hozzá, amikor arra voltunk kíváncsiak, elvállalná-e a posztot.

Fejlesztések kaptak fókuszt

Újságírói kérdésre dr. Navracsics Tibor elárulta, több körös egyeztetés után tartott sajtótájékoztatót, előtte azonban két nagy témakört tekintett át Komárom-Esztergom vezetőivel. – Először az intézményi együttműködésről esett szó, majd fontos fejlesztéspolitikai célok és programok is szóba kerültek – tette hozzá a miniszter. A tárcavezető kiemelte, hogy az esztergomi és a tatabányai polgármesterrel elsősorban a TOP Plusz program fejlesztéseiről egyeztetett. Esztergom esetében a megvalósítás küszöbén áll a 100-as gyorsforgalmi út, amely a város és vonzáskörzetének közlekedési infrastruktúráját javítja majd jelentősen, míg Tatabánya esetében az uniós források nagy lehetőséget jelenthetnek a közlekedési infrastruktúra fejlesztések és a bölcsődeépítések terén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában