Rongálás

2024.02.19. 10:42

Ítéletet hoztak az agresszív férfi ügyében, aki teli erőből dobott el egy padot a tatai buszvégen

Az ügyészség indítványa alapján a bíróság a büntetlen férfival szemben büntetőjogi intézkedésként 1 év próbára bocsátást szabott ki, valamint kötelezte a sértett kárának a megtérítésére.

Kemma.hu

Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy a Tatai Járási Ügyészség rongálás vétsége miatt benyújtott vádirata alapján a Tatai Járásbíróság büntetővégzést hozott.

Az ügyészség indítványa alapján a bíróság a büntetlen férfival szemben büntetőjogi intézkedésként 1 év próbára bocsátást szabott ki, valamint kötelezte a sértett kárának a megtérítésére. A büntetővégzés jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette.

A vádirat szerint a férfi 2023. február 9-én a tatai autóbusz-pályaudvar várótermében tartózkodott, amikor a biztonsági őr megkérte őt arra, hogy az öntvénypadot, amelyen ül, vigye át a kijárat mellé, mivel az eredetileg ott volt elhelyezve. A férfi e kérésnek eleget tett, azonban a kijárathoz érve - mivel magánéleti problémája miatt felindult állapotban volt – a kezében lévő padot erőteljesen a fal irányába a földhöz vágta. Ennek következtében a pad egyik öntöttvas lába letörött, majd nekicsapódott a falra szerelt radiátornak, amely emiatt megrongálódott (kilyukadt).

A sértett cégnek 94.582 forint kára keletkezett.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!