Alkotói pályázat diákoknak

2024.02.21. 18:17

Fókuszban a füstérzékelők mellett Gróf Széchenyi Ödön

A füstérzékelők és Gróf Széchenyi Ödön áll a fókuszban a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma és a katasztrófavédelem Országos Tűzmegelőzési Bizottsága által meghirdetett pályázatnak.

Kemma.hu

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság pályázatának idei témája a Füstérzékelő életet menthet szlogenhez kapcsolódik. Másik a magyar–török kulturális évadhoz kapcsolódik, amelynek Gróf Széchenyi Ödön élete és munkássága a jelmondata. Nevéhez fűződik a magyar és a török tűzoltóság. A diákok három korcsoportban, 6-10, 11-14, és 15-18 éves kor között pályázhatnak kézműves alkotással, és korcsoport nélkül digitális alkotással. A történelmi témát kedvelők irodalmi műveiken keresztül is bemutathatják Gróf Széchenyi Ödön életét és munkásságát. 

A pályaműveket korcsoport és kategória megjelöléssel április 21-ig lehet benyújtani postán vagy e-mailen, előzetes egyeztetés után akár személyesen is, a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon.

A területi versenyek első helyezettjei automatikusan részt vesznek az országos versenyen, amelynek díjátadó ünnepsége június 14-én Budapesten, a Katasztrófavédelem Központi Múzeumában lesz. Az országos verseny győztesei értékes díjakban és különdíjakban részesülnek. Az az iskola, amelyből az iskola teljes létszámához viszonyítva a legtöbb pályázat érkezik, elnyeri a Legkreatívabb iskola 2024 címet, amely együtt jár egy iskolai tűzoltó-bemutatóval és tűzvédelmi oktatással.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában