Támogatás

2024.02.21. 13:14

Fejlődik a digitális tudásközpont

Több mint másfél millió forint értékben gazdagíthatta eszközparkját az oroszlányi Digitális Tudásközpont az önkormányzati támogatásnak köszönhetően. A hétfőn megtartott eseményen Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő és Rajnai Gábor alpolgármester szemügyre vehette azokat a digitális eszközöket, amiket főként alsó tagozatos diákok használnak majd a jövőben.

Wágner Zsanett

A 2022-ben átadott oroszlányi tudásközpont a 6 központból álló országos hálózat tagja

Forrás: Czunyiné dr. Bertalan Judit /Facebook

Az országgyűlési képviselő a tudásközpontot néhány évvel ezelőtt kezdeményezte a városvezetésnél, és sikerült a több mint a 500 millió forintos fejlesztést a Neumann János Nonprofit Kft., és a Digitális Jólét Program támogatásával és megvalósításában a bányászvárosba hozni.

Azóta az intézményben a robotika, a virtuális valóság, az automatizáció, a mesterséges intelligencia világával ismerkedhetnek meg testközelből a diákok.

Az elsősorban iskoláskorú gyermekeket és a fiatal felnőtt korosztályt célzó oktatási és szórakoztató központ eddig az általános iskolák felső tagozatából várta az érdeklődő diákokat és iskolai csoportokat, akik a logikát és a kódolást is tudták fejleszteni ezekkel az eszközökkel – akár iskolában, akár valamilyen tábor keretein belül.

Az új eszközbeszerzésre az önkormányzat még 2023-ben különített el forrást, hogy a városi és a városkörnyéki alsó tagozatosok is részt vehessenek a központ életében, és minél hamarabb sajátítsák el a későbbi ismeretek megszerzéséhez szükséges készségeket. A 2022-ben átadott oroszlányi tudásközpont a 6 központból álló országos hálózat tagja, amelynek működtetését az önkormányzat és a tatabányai Edutus Egyetem végzi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában