Télűző

2024.02.12. 06:19

Farsangi sétára indultak a nagyigmándiak +fotók

Farsang alkalmából tettek sétát Nagyigmándon annak érdekében, hogy messzire űzzék a telet. A lelkes résztvevők a gyermekjóléti szolgálattól indultak útnak. A sétához főként az idősebb korosztály csatlakozott, akik jó tempóban haladtak a település utcáin.

Körtvélyfáy Dina

Az egyik megálló a felújított Bercsényi utcai hídnál volt

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

Először a világháborús emlékműnél álltak meg, ahol az emlékműről és a katolikus templomról osztották meg egymással ismereteiket. A következő megálló a felújított, Bercsényi utcai híd volt, amely nagy megelégedésére szolgál a lakosoknak. Itt Györke Edit, a művelődési ház intézményvezetője ismertette a nemrégiben megvalósult beruházás részleteit, amely biztonságosabbá tette a gyalogosközlekedést a település két része között.

A séta végeztével egy kis frissítő is várta a megfáradt vándorokat. Készült zsíros kenyér, de a fánkok sem hiányozhattak a farsangi asztalról. Lehetett kóstolni krumplis, túrós és képviselőfánkot is. A télűző séta pedig úgy tűnt, megtette hatását, hiszen valódi, tavaszi melegben sétálhattak február közepén a nagyigmándiak a település utcáin.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában