Szalagos

2024.02.28. 18:00

Fánkszemle is volt a siskasütésen

Nem volt könnyű dolga az ítészeknek az oroszlányi szlovákok siskasütő versenyén. A fánkszemle során kiderült, az idén is nagy volt a versengés a szalagos- és a forgácsfánkok között, de egyéb díjakat is kiosztott a zsűri.

Wágner Zsanett

Kilencedik alkalommal tartották meg a hagyományos siskasütő versenyt az oroszlányi szlovákok a II. Rákóczi Ferenc Kultúrházban szombaton, ahol fánkszemle is volt. Az idén 25 fajta édesség készült a megmérettetésre. Volt köztük szalagos, forgács és töltött fánk, de túróból is készült a finomság, édes és sós verzióban. Ezenkívül nagyon látványos volt és nagy sikert aratott a rózsafánk, de a gesztenyével töltött és a habos ekler fánk is – írta az oroszlany.hu.

Az idén is nagy volt a versengés a szalagos- és a forgácsfánkok között, de egyéb díjakat is kiosztott a zsűri.
Fánkszemle: az idén is nagy volt a versengés a szalagos- és a forgácsfánkok között, de egyéb díjakat is kiosztott a zsűri.
Fotó: Wágner Zsanett / Forrás:  24 Óra

Az ítészek között (Fátrai Márta, Kis Imréné Ani, Viczena Miklósné, Pis János) volt egy ráadás vendég is, aki a szlovák testvérvárosból, Vágsellyéről érkezett a megmérettetésre.

A zsűri döntése alapján a szalagos fánkok közül első lett Bíró Józsefné, a forgácsfánkok kategóriában Túri Gergelyné nyert, az egyéb kategóriában Géczi-Viczena Magdolna győzött. Különdíjas lett Nagy Gergely és Molnár Ferencné. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában