Segítség

2024.02.20. 20:54

Civil véradást szerveztek, fotókon az önzetlen segítség

Civil véradást szerveztek a Civil Közösségi Szolgáltató Központok. Vármegyénkben két helyszínen várták az Országos Vérellátó Szolgálattal és a Magyar Vöröskereszttel együtt az önzetlen segítőket. 

Sugár Gabi

Tatabányán is sokan segítettek

Forrás: 24 Óra

Fotó: V. B.

Esztergomban a Kapcsolatok Házában, Tatabányán pedig a Tatabányai Szakképzési Centrum Kereskedelmi, Vendéglátó és Idegenforgalmi Technikum és Szakképző Iskolában szerveztek véradást. 

– Nagyon jól sikerült a délelőtti esztergomi véradó napunkon: szép számmal jöttek véradók – mondta Mecseki Melinda, a Komárom-Esztergom Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ vezetője. 

– A tatabányai oktatási intézménnyel kialakított együttműködésünk már a véradás első órájában azt mutatja, hogy sok  véradónk lesz. Egyrészt a visszatérők, és az intézmény pedagógusai mellett a 18. életévüket betöltött tanulók közül is többen.

Ottjártunkkor is sorra érkeztek a véradók. Fiatalok, idősek egyaránt, sőt, egy család is érkezett, ahol már a fiatalabb generáció is nyújtja a karját, hogy ezzel segítsen másokon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában