Kemma.hu videó

2024.02.22. 17:11

Balesetveszély a főtéren: videón a hibás járda, ami komoly sérülést is okozott már

Vérző térd, szakadt ruha és törött orr – ez történt a tatabányai főtéren február 22-én, tegnap délelőtt, amit járdasüllyedés okozott. Alig venni észre a szinteltolást, ezért különösen balesetveszélyes, és éppen ezért tud benne nagyot esni az óvatlan járókelő. Megnéztük, mennyire veszélyes az útszakasz. Meglepő dolgokat tapasztaltunk.

Wágner Zsanett

Körbenéztünk a tatabányai Fő téren, ahol a február 22-i baleset okait vizsgáltuk. A számok igazoltak minden korábbi beszámolót: fél óra alatt hárman voltak, akik megbotlottak a helyszínen: a ruhabolt és a virágbolt közötti balesetveszélyes részen.

Vérző térd, szakadt ruha és törött orr – sorrendben ilyen baleset történt Tatabánya főterén balesetveszélyes
Balesetveszélyes a térkő,  ottjártunkkor is többen megbotlottak miatta
Fotó: Viszló Balázs / Forrás:  24 Óra

A környéken dolgozók szerint sokkal korábban kezdődött a probléma. És sokan nem értik, miért nem lép az ügyben az önkormányzat.

– Ha puffanást hallunk, azonnal rohanunk – kezdi mesélni Péhl Kata ruhabolti eladó, aki három évvel ezelőtt segített először egy gyanútlan járókelőn. Szerinte általában a 60 és 70 év közötti hölgyek esnek el azóta is, akik zöme a baleset után bejön hozzájuk segítségért a boltba. Többször szóltak orvosnak, sőt még mentő is kijött hozzájuk, de a hatóságok segítségét sem egy alkalommal kérték.

Balesetveszélyes, mégsem javítják

– Több alkalommal jeleztem a panaszt az önkormányzat felé, sajnos nem történt semmi érdemleges változás. Kijöttek és körberajzolták az aszfaltot – nyilatkozta lapunknak a szemtanú. Az ügyben tanácstalan egy másik érintett is, a szomszédos virágboltos. Bordács-Petrik Dorottya szerint megoldás lenne, ha figyelemfelhívó szalaggal körbekerítenék az érintett területet, de az is, ha figyelemfelhívó tábla jelezné a veszélyes járdaszakaszt.

Felújítással kapcsolatos kérdéseinket elküldtük a tatabányai önkormányzatnak, amint válaszolnak, közöljük.

Nem ez az első eset, hogy Tatabánya központjában hibás a burkolat. Legutóbbi cikkünkben azt írtuk, hogy a Megyeháza tér új burkolata sérült meg, ripityára törték fiatalok. Úgy tudjuk, az érintett szakaszt azóta renoválták, ennek ellenére továbbra is piros-fehér szalaggal körbekerített az ominózus terület.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában