Művészeti program

2024.02.17. 15:42

A selyemfestés eredménye: percek alatt pillangó került az anyagra

Festő workshop indult Tatabányán, a Puskin Művelődési Házban Sulyok Terézzel. A sorozat első találkozóján a selyemfestés technikájával ismerkedhettek a résztvevők. A művésznőnek köszönhetően a selyemre percek alatt pillangó került.

Kemma.hu

Sulyok Teréz (szemben) segített a selyemfestés technikájának elsajátításában a résztvevőknek

Forrás: 24 Óra

Fotó: S. G.

Festő workshop indult Tatabányán, a Puskin Művelődési Házban. Sulyok Teréz festőművész, művészetpedagógus egyik kedvenc technikáját ismertette meg a résztvevőkkel: a selyemfestést.

Nagyon komoly előkészület előzi meg ezt a festési technikát, ez látható volt a rengeteg kelléken is, amelyet magával hozott a művész. Sablonok, minták, festékek, kész alkotások: képkeretben, selyemsálként vagy kispárnaként, s a földön a már elkészített alkotások vonalai láthatóak, amelyek közé száradás után felkerülhetnek a színek. A másik asztalon hajszárító és vaslaló állt.

A résztvevők ismerkedtek a technikával, amely biztos és gyors kezeket kíván. A speciális festéknek köszönhetően ugyanis, ha nincsenek megrajzolva a kontúrok, akkor a színek elterülnek a selyem felületén. Az eszközök, a selyem és a festék kapcsolódását ismerhették meg a résztvevők, miközben Sulyok Teréz elkészített percek alatt egy gyönyörű alkotást: a selyemből egyik pillanatról a másikra kirajzolódott egy pillangó.

A bemutató után a résztvevők is elkezdték a saját alakzataikat kifesteni. Száradás után vasalóval rögzítették a képeket.

A kreatív élményszerzés festeni vágyóknak folytatódik a Puskinban. Márciusban és áprilisban is szerveznek hasonló programot, ahol az akvarell, pasztell és olaj technika alapjait ismerhetik meg.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában