Hiánypótló kiadvány

2024.02.04. 18:24

A hortenzia szerelmeseinek szól a komáromi kertépítő új kézikönyve

Napvilágot látott a komáromi Herold Ferenc kertépítő és gondozó vállalkozó Hortenzia kézikönyve. A kiadványt a tervek szerint március elsején mutatják majd be a komáromi Mozaik Könyvesbolt és Kávézóban.

Körtvélyfáy Dina

– Régi dédelgetett álmom, hogy szakmám területén közérthető a hobbikertészek számára is haszonnal forgatható szakkönyvet írjak. Az álom teljesülése nagyon közel került. Mintegy három éve kezdtem bele az első könyvembe, amely egy méltán nagy népszerűségnek örvendő növényről, a hortenziáról szól – áll Herold Ferenc Facebook-bejegyzésében.

A szerző a részletekről azt írta, hogy a Hortenzia kézikönyv igényes, keménytáblás kiadásban végig színes oldalakkal 400 oldal terjedelemben jelenik meg. A fajták bemutatása és jellemzése önmagában olyan mennyiségű képpel illusztrált, hogy képeskönyvként is hasznosítható. Annak ellenére, hogy szakmai könyv, elsősorban hortenziakedvelőkhöz, hobbikertészekhez szól, mert nyelvezete kerüli a sallangos szakmai kifejezéseket. Ahol mégis szükségszerű a használatuk, ott közérthetően magyarázza el a kifejezések jelentését.

A könyvben minden információ megtalálható, ami a hortenzia sikeres neveléshez, gondozásához kell. Szakemberek számára is nagy segítséget jelent a fajták bemutatása, értékelése, valamint a hortenzia kártevőit, kórokozóit, és gondozási hibáit összeíró fejezet. A hortenziát sújtó károsítók és fejlődési rendellenességek bemutatásán túl megtalálható a hatékony védekezési mód is. Kiemelten foglalkozik az éghajlatváltozás hortenziára gyakorolt hatásaival, és azok kivédési lehetőségeivel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában