Házasság hete

2024.02.20. 20:27

55 éve mondta ki a boldogító igent László és Terézia - smaragdlakodalmukat ünnepelték

Az ászári Közösségi Házban köszöntötték a település jubiláló házaspárjait a Házasság hetén.

Szalai Nikolett

Zalka László és Babarczi Terézia 55 éve mondta ki a boldogító igent

Forrás: facebook/Ászár község hivatalos oldala

Fotó: facebook/Ászár község hivatalos oldala

Az idei évben az élő, ötös évfordulós párok közül az 55 éves házassági évfordulójukat ünneplő, úgynevezett smaragdlakodalmas Zalka László és Babarczi Terézia mondta ki legrégebben a boldogító igent. Természetesen az aranylakodalmas Rumi Józsefet és Kiss Emmát is ünnepelték.

Pekár Zsolt, a település polgármestere köszöntötte az ünnepelteket, amelyről Ászár hivatalos közösségi oldalán is beszámoltak:

– Sok-sok szép, kerek évforduló. Sok mesélnivalóval. Sok élménnyel. Kevés lenne rá 25, 30, … 50, 55 év, hogy mind, mind felsoroljuk. Sok minden belefér ennyi évbe. Széles az érzelmi skálája az együtt töltött időnek. Sok boldog, felhőtlen, örömteli pillanat, de sok szomorú, megtört, bánatos este. Csók, ölelés, mosoly, de bántó szó, sértődöttség, harag. Ezek mind részei tudnak lenni az együtt megélt éveknek. De mindenki rájött arra is, hogy akit párjául választott, a lehető legjobb társ. Pont neki való. Jobbat el se tudna képzelni. Az életének része. Higgyék el, ezért vannak ma itt.

Hozzátette, hogy ne feledjék, hogy három szó nagyon sokat tud segíteni a házaséletben. Ez a három szó, amelyet mindig mondani kell otthon: kérem, köszönöm, bocsánat.

Ászáron a legidősebb házaspár Sebestyén Imre bácsi és Szekeres Erzsi néni, akik idén a 72. évfordulójukra készülnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában