Disznóvágás

2024.01.30. 13:11

Világsztárok dallamaira is vágták a disznót Esztergomban a rockerek

Immár negyedik alkalommal dolgozták fel rock és metál dallamokra a disznót az esztergomi Rugby Club Hostel udvarán, ahol igazi ínyencségek készültek. Az erős széllökések sem vették el az összetartó társaság remek hangulatát.

Walczer Patrik

Az összetartó baráti társaság tagjai idén is közösen készítették el a disznótoros ételeket

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

– Egy kis pálinkát? Nem? Vagy most még nem és később lehet? – érdeklődött a csapat egyik tagja egy hölgytől, aki udvariasan visszautasította az áldomást, mondván, hogy később még volán mögé kell ülnie. Mások azonban a húsok feldolgozása közben kortyolgattak is, a Szegi László vezette csapat a munka közben bizony időnként megszomjazott.

– Először készült sült vér, most a hagymát sütöm meg. Egy kis része megy a káposztába, kétharmada pedig a hurkába, majd jön a pecsenye – magyarázta Erős Norbert, aki ezúttal is megcsillogtatta gasztronómiai tudását. Többen meg is kóstolták a sült hagymát kenyérrel, ami a tökéletes fűszerezés révén kellemes előételnek bizonyult.

Mialatt a késekkel metszették a húsokat, a háttérben igen neves előadók „járultak” hozzá a disznóvágás hangulatához. Bob Dylant a szinte kimondhatatlan nevű együttes, a Lynyrd Skynyrd követte, majd átadták a stafétát Jim Morrisonnak és bandájának, a The Doorsnak, valamint Elton Johnnak.

– Na fiam, azért a Szovjetuniónak is vannak határai, hát még a haverságnak... – szúrt oda a társaság egyik idősebb tagja fiatalabb társának, aki egy vicces történettel próbálta lejáratni őt a többiek előtt. Persze az ehhez fogható indulatosabb kijelentések sosem szívből szólnak, pár pillanattal később ittak „békülésként” egy-egy felesnyi pálinkát.

Szegi László szervezőtől megtudtuk, hogy a disznót Tokodról, többek között hurkát, kolbászt, orjalevest és káposztát is készítettek belőle. A jelenlévők – köztük Erős Gábor országgyűlési képviselő, aki szintén a baráti kör tagja – munka közben egy dologgal mind egyetértettek: amíg a falvakban szinte minden háznál volt egykor disznó, addig sajnos manapság már egyre kevesebben foglalkoznak sertéstartással.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában