Testületi

2024.01.12. 14:17

Új élettel pöröghet az egykori Kaszinó Nyergesen

Az önkormányzati képviselők idei első, munkatervükben nem szereplő ülésének témája volt anyagi fedezet biztosítása a felújított Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtár székhelye berendezéséhez is. A vasútállomással szemközti Kálmán Imre téren álló, egykoron Kaszinóként emlegetett, mára már legendássá vált épület nyolcvanegy évvel ezelőtt készült el. Évtizedeken át működtette a Viscosagyár szakszervezete, harminc évvel ezelőtt került a helyi önkormányzat tulajdonába.

Kemma.hu

A tervezés szempontjából nem egyszerű, anyagilag nem olcsó feladat a létesítmény olyan szintű berendezése, hogy városi színvonalon tudjon újra látogatókat fogadni. A tervek szerint az alagsorban zeneterem, próbaterem, közlekedő, raktár, balettterem, táncterem, terasz, mosdórész várja majd az érdeklődőket. Néhány helyiség várhatóan, nem kizárólagos használattal, csak a nyitvatartási időn belül lesz használható. 

A földszinten többek közt recepciós pult, színházi büfé, asztalokkal, folyóiratpulttal színesített előcsarnok, 284 székes színházterem, száz érdeklődőnek helyet adó, alkalmanként más funkciójú konferenciaterem, iroda, öltöző, mosdó és terasz jelentheti a közeljövőt. Az emeleten két klubterem, felnőtt- és gyermekkönyvtár, olvasószoba, konyha, mosdó, raktár, erkély, illetve egy hang- és fénytechnikai vezérlőterem vár berendezésre, kialakításra. A remények szerint a jövőben az épület minden szeglete élettel telik meg. Az elképzelések további megvalósításához az önkormányzati képviselő-testület tagjai egyhangú voksolással szavaztak meg 25 millió forintot. Az összeg a tervek szerint a város idei költségvetési rendeletében fog megjelenni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában