Covid

2024.01.26. 11:41

Tatabányán is csökkent a koronavírus koncentrációja a szennyvizekben

Tatabánya mellett Egerben, Győrben, Kaposváron, Pécsett, Székesfehérváron, és Veszprémben mértek csökkenést.

Kemma.hu

Az MTI legfrissebb információja szerint 2024. harmadik hetében a szennyvizek koronavírus örökítőanyagának országos átlagkoncentrációja csökkenést mutat, bár a csökkenés mértéke az előző héten tapasztalt változáshoz képest kisebb mértékű - közölte az NNGYK. A vizsgált települések többségét tendencia szempontjából stagnálás jellemzi; csökkenés mérhető Egerben, Győrben, Kaposváron, Pécsett, Székesfehérváron, Tatabányán és Veszprémben. Emelkedő tendencia sehol sem jellemző.

Amíg a szennyvíz SARS-CoV-2 örökítőanyagának koncentrációja négy mintavételi helyen volt magas, és további 18 helyszínen az emelkedett tartományba esett az első héten, a második héten már sehol sem mértek magas koncentrációt. A harmadik hétre pedig 6 városban is emelkedett tartományról mérsékelt tartományba tért vissza a koncentráció szintje: Egerben, Győrben, Kaposváron, Székesfehérváron, Tatabányán és Veszprémben. Bár Pécsett is csökkenő trend látszik, a koncentráció még mindig emelkedett tartományba esik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában