Gyász

2024.01.25. 19:38

Sokoldalú, lelkes kollégánktól búcsúzunk: elhunyt Mazán Tibor

Életének 67. évében, 2024. 01. 25-én elhunyt Mazán Tibor fotóriporter.

Kemma.hu

Mazán Tibor január 25-én hunyt el. A fotó a Tatabányai Múzeumban készült

Forrás: beküldött

Csülök, ahogy mindenki ismerte, nem a sajtó berkeiben kezdte a pályafutását. Vendéglátós vállalkozóként a 80-as évek második felében a tatabányai Múzeum Sörkertben, majd az egykori Zsdanovban látta vendégül főleg fiatalokból álló közönségét. Nem egyszerűen vendéglátós volt, hanem rengeteg rock-koncertet is szervezett.

Műsorvezetőként a 90-es évek elején tagja volt az akkori Radír Rádió stábjának is. Alapítója, és rövid ideig munkatársa volt az egykori Pannon Rádiónak, majd a biztonságtechnika területén tevékenykedett.

Többszöri infarktus után a fotózás felé fordult az érdeklődése. Időt, pénzt nem kímélve megvásárolta a legkorszerűbb eszközöket, és elvégezte a MUOSZ fotósiskoláját, amely a legmagasabb szintű képzést adja ezen a területen.

Munkatársa volt a Regio Regia magazinnak, a 24 óra napilapnak és a Kemma.hu-nak is. Hivatalos fotósként dolgozott a Tatabányai Szakképzési Centrumnak, Tatabánya MJV önkormányzatának, valamint az utóbbi hetekben kapta meg a lehetőséget, hogy parlamenti fotós legyen.

A sajtómunka mellett, mint egykori sportoló, nagy empátiával készítette képeit főleg ökölvívó mérkőzésekről, megragadta az aktfotózás, a rock-koncertek hangulata, és a természet szépsége, számos művét közölte a National Geographic internetes kiadása.

Munka közben lett rosszul a Kossuth Lajos Közgazdasági Szakközépiskola szalagavatóján, a tatabányai sportcsarnokban. Egy órán keresztül élesztették újra, mire sikerült stabilizálni az állapotát. A kórház intenzív osztályán kezelték, ám többé nem tért magához.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában