Kívánságok

2024.01.13. 17:00

Segíteni és újat alkotni: 2024-ben is mozgalmas éve lesz Komárom helytörténészének

Turi Zsolt pénzügyőr alezredes, a NAV KEKI Pénzügyőr- és Adózástörténeti Múzeum szakértője, komáromi helytörténész megosztotta újévi kívánságait velünk.

Kemma.hu

Turi Zsolt

Forrás: Beküldött

– Elsősorban mindenkinek sok boldogságot, erőt és jó egészséget kívánok, váljanak az eltervezett dolgok valósággá. Tavaly nekem is sok minden megvalósult, és ezeken kívül is tudtam még több mindennel foglalkozni. Év végén jelent meg a Quintessence – 2023 A Pálinkavilág című könyv  Takács László szerkesztésében (Ongai Kulturális Egyesület), amelynek első fejezetében egy tanulmányom olvasható A pálinkafőzés és ellenőrzésének története a Horthy-korszakban (1920–1944) címmel. 

A két ünnep között pedig megérkezett a nyomdából a Szőny/A természet ösvényein című könyvem második, bővített kiadása. Január első napjaitól ismét megvásárolható, köszönöm mindenkinek aki segítségemre volt a munkában. Terveim között szerepel többek között a tavalyi évről átcsúszott új könyvem: Arday Ignác a pénzügyőrség első szakírója befejezése, valamint Hudra Elemér magyar királyi pénzügyőri felügyelő életéről szóló kiadvány elkészítése. Saját munkám mellett szeretnék segíteni a Komáromi Klapka György Múzeumnak, mint ezt tettem gyűjtéseimmel, kutatásaimmal az évek során. Számadó Emese igazgató asszonnyal jó az együttműködésem, jelenleg is dolgozunk egy közös munkán. Továbbra is folytatom Szőnnyel kapcsolatos új könyvemhez az adatok gyűjtését. Köszönöm előre is feleségem, gyermekeim, családom türelmét, megértését!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában