Helyi közélet

2024.01.29. 17:00

Rekviem a muszosokért – Illés György könyvbemutatója

Az irodalomtörténész szerzővel Klemen Terézia pedagógus, író, forgatókönyvíró, kulturális szervező, a Lehár Ferenc Polgári Társulás elnöke beszélget.

Kemma.hu

Szeretettel várnak mindenkit a szervezők 2024. február 14-én, szerdán a magyar történelem iránt érdeklődőket könyvtárunk felnőtt részlegébe (Komárom, Táncsics Mihály u. 10.). Az irodalomtörténész szerzővel Klemen Terézia pedagógus, író, forgatókönyvíró,  kulturális szervező, a Lehár Ferenc Polgári Társulás elnöke beszélget.

Illés György 2023-ban megjelent, immáron 33. könyvében a keleti fronton elpusztult ötvenezer magyar munkaszolgálatosnak (muszosnak) állít emléket. A szerző ezúttal is folytatja a történelmi tabu témák feldolgozását. Regénye igaz történeteken alapul, túlélők vallomásai és személyes kutatásai hitelesítik minden sorát. Legújabb könyvének főhősét 1942-ben munkaszolgálatra viszik. A nagykátai bevonulástól a doni áttörésig követhetjük sorsát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában