Mi lehet?

2024.01.17. 06:55

Rejtélyes csontvázra bukkant egy futó a dorogi erdőben

Nem mindennapi látvány tárult egy futó szeme elé a természetben.

Goletz-DeáK Viktória

Vajon milyen állat lehet ez?

Forrás: Beküldött

Félelmetes és egyben megdöbbentő látvány tárult Simonyi Nikolett elé terepfutás közben. Egy fa két ága közé szorult állat üres koponyája “nézett vele” farkasszemet. A fiatal édesanya le is fotózta a különleges látványt, majd a felvételt elküldte a Kemma.hu-nak. Mint írta: a képeken látható “leletre” terepfutás közben, az útvonaláról letérve talált január 13-án, szombaton a Dorog Gete és Tokod közötti szakaszon az erdő közepén. 

– Tiszta Jurassic park, megosztottam a közösségi oldalamon a fotót és az ismerőseim azonnal elkezdtek találgatni, hogy mi lehet. Természetesen a dínó csontváz sem maradhatott ki. De persze a legtöbben a vaddisznó, szarvas, ló tippet adták – mesélte Nikolett akik azt is találgatták, hogyan kerülhetett az állat ilyen szorult helyzetbe, hogy végül a faágak fogságában érte a vég. 

Szegény állat nagyon pórul járt
Forrás: Beküldött

A Kemma.hu szerkesztőségében is lázasan ment a találgatás, hogy milyen állat is lehetett egykor a csontváz gazdája. Végül szakemberhez segítségét kértük. Szabó Kálmán, tatai vadász végül pontot tett a találgatások végére. A kép alapján ugyanis határozottan megmondta, hogy egy szarvas maradványaira bukkant a terepfutó.

– Egyértelműen szarvas, azonban az ivarát már nem lehet megtudni, mert nincs meg a feje. Ha bika volt, akkor elvitték az agancsát – magyarázta a vadász, aki szerint biztosan valami elől menekülhetett az állat, amikor csapdába esett.

– Kutya, vagy sakál meghajtotta és a menekülés közben át akart ugrani a fa két ága között, de végül beszorult. A csontváz nagy részét a ragadozók már széthordták, a maradékot pedig teljesen lecsupaszították. Jól látszik, hogy már a moha is elkezdett megtelepedni rajta, így biztos, hogy több éve már ott van és a mérete alapján felnőtt példány lehetett – összegezte a szakember, aki arra figyelmezteti a tűrázókat, futókat, hogy ha elhullott nagyvad tetemére bukkannak, akkor annak csontjait, agancsát sem szabad elvinniük. Hanem jelenleni kell a vadásztársaságnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában