Fejlesztések

2024.01.28. 20:13

Óévet értékeltek Tokodon

Az elmúlt esztendőben megvalósult, illetve folyamatban lévő fejlesztéseiről szól Bánhidi László tokodi polgármester beszámolója, melyet a minap publikált az önkormányzat. A település vezetője kijelentette: tavaly minden megpróbáltatás és kihívás ellenére kollégáival és a képviselőkkel továbbra is a nagyközség stabil működéséért és fejlődéséért dolgoztak.

Walczer Patrik

Bánhidi László a beszerzett kommunális eszközökkel

Forrás: beküldött

Az évértékelőben az egyes, állami támogatásokból és önkormányzati önrészből finanszírozott projekteket az önkormányzati képviselők mutatják be. Decemberben elkezdődött az Egyházvölgy nevű településrészen a 80 méter hosszú szilárd betonárok kivitelezése. Az üveggyári bölcsőde építése is jól halad, a napokban a tető bádogozási és cserepezési munkálatai, valamint a homlokzat szigetelése zajlott. Szó volt a megújult Szent Márton-templomról, az ebszőnybányai játszótérről, az ipari területet érintő út, illetve a Széchenyi utca szervizútjának fejlesztéséről, valamint a LEADER-programban beszerzett kommunális eszközökről is.

Tavasszal szilárd burkolatot kaphat a Gizella utcából nyíló Borbála, Erzsébet, Margit és Mária utca is, a tervek szerint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszban 2026-ig megépülhet a pincevölgyi látogatóközpont, a pincékhez vezető kerékpárút és energetikailag korszerűsíthetik az idősek klubja épületét is.

A civil szervezetek beszámolói után Bánhidi László köszönetet mondott az egész éves együttműködésért, segítségért Erős Gábor országgyűlési képviselőnek, a hivatal munkatársainak, támogatóinak és a lakosságnak is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában