Oktatás

2024.01.19. 17:59

Nyílt nap: népszerű a győri egyetem a Komárom-Esztergom vármegyei diákok között

Sok Komárom-Esztergom vármegyei diák vett részt a Széchenyi István Egyetem nemrégiben megrendezett nyílt napján, hogy első kézből tájékozódjon a felvételi lehetőségekről. A győri intézményben jelenleg több mint ezerötszáz megyénkbeli fiatal tanul.

Kemma.hu

Friedrich Ábel és Vida Máté Tatabányáról érkezett a Széchenyi István Egyetem nyílt napjára a győri intézmény járműmérnöki képzése miatt

Forrás: SZE

Fotó: (Fotó: Adorján András)

A Széchenyi István Egyetem Nyitott Kapuk elnevezésű rendezvényén több mint 4700 diák vett részt, akik megismerkedhettek a karok képzési kínálatával, a campus-túrák, laborlátogatások, szaktájékoztatók révén pedig az intézmény életébe is bepillantást nyerhettek. Testközelből láthatták a hallgatói csapatokat, köztük a Formula Student-sorozatban versenyző, európai élvonalba tartozó Arrabona Racing Teamet, a vele szorosan együttműködő SZEngine motorfejlesztő csapatot és az Európa legnagyobb energiahatékonysági versenyén tavaly a saját világcsúcsát megdöntő SZEnergy Teamet is.

Térségünkből is hagyományosan nagy az érdeklődés a Széchenyi-egyetem kínálata iránt, ahol jelenleg is mintegy ezerötszáz Komárom-Esztergom vármegyei fiatal tanul, akik közül 600-an tavaly nyertek felvételt. 

– Rokonoktól, barátoktól csak jókat hallottam az egyetemről. Saját benyomásaim is nagyon pozitívak, ezért első helyen szerepel a terveim között a Széchenyi-egyetem Audi Hungaria Járműmérnöki Kara – mondta el a nyílt napon részt vevő tatabányai Friedrich Ábel. Hozzátette, a járművek szerkezete, felépítése, működése régóta érdekli, és távlati célja, hogy a motorsportban valamelyik versenycsapatot erősíthesse mérnöki tudásával.

Ábel a szintén tatabányai Vida Mátéval érkezett, akinél ugyancsak a győri járműmérnöki képzés a befutó. 

– Erős a kötődésem Győr és az intézmény iránt, hiszen a szüleim az Audi Hungariánál dolgoznak, és mindkét testvérem a Széchenyi-egyetemen végzett. A campus környezetét ezért már eleve ismertem, és nagyon vonzónak találom – fogalmazott. Hozzáfűzte, a budapesti Educatio Kiállításon is ott volt, minden felmerülő kérdésére választ kapott, a győri nyílt nap pedig még tovább erősítette benne elhatározását. 

– Örülök, hogy lehetőségem nyílik a hallgatói csapatokat is személyesen megismerni, mert egyetemi éveim alatt szeretnék tapasztalatokat szerezni a Formula Student-versenysorozatban, és később a technikai sportok világában tevékenykedni – osztotta meg terveit.

Az intézmény képzéseire február 15-ig lehet jelentkezni a felvi.hu rendszerén keresztül. A választható szakokról, a jelentkezés folyamatáról, a megváltozott pontszámításról részletes információk olvashatók a felveteli.sze.hu oldalon, ahol a fiatalokat pontszámító kalkulátor is segíti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában