Fontos információ

2024.01.18. 15:29

Nem éred el a védőnőt? Új telefonszáma lett!

Az Országos Kórházi Főigazgatóság az állami fenntartású egészségügyi szakellátást nyújtó egészségügyi szolgáltató a városi és vármegyei intézményekben 2021. december 1-jétől kollegiális védőnői mentorrendszert hozott létre a védőnői szolgálat támogatására, megújítására.

Kemma.hu

A Szent Borbála Kórház hivatalos oldalán számolt be arról, hogy a vármegyei egészségügyi intézményhez tartozó védőnői e-mail címek és telefonszámok megváltoztak, miután megújították a telekommunikációs eszközöket.

Mint írják, 2022 februárjától csatlakozott a Komárom Esztergom Vármegyei Szent Borbála Kórházhoz a jelenlegi kollegiális vármegyei mentor védőnő Pásztor Zsuzsanna.

Tavaly az egészségügyi alapellátás, valamint a szerves részét képező védőnői szolgálat szervezeti átalakításon ment keresztül, amelyről az egészségügyi alapellátásról szóló 2015. évi CXXIII törvény rendelkezett. 

Előző év július 1-től az eddig a helyi önkormányzatok kötelező feladataként biztosított védőnői ellátás átkerült az irányító vármegyei intézményekhez. A vármegyei kórház a helyi önkormányzatok együttműködésével biztosítja a településeken dolgozó védőnők működési feltételeit.

A Szent Borbála Vármegyei Kórházhoz 76 település 118 védőnője csatlakozott folyamatos jogviszonnyal. 

Kiemelik, hogy a 108 éves Védőnői Szolgálat szervezeti megújulásával értékapú, szakszerű, családközpontú és egységességre törekvő ellátás biztosítása a cél.

A telekommunikációs eszközök megújítása során a területi védőnők többsége új e-mail címeket és új telefonszámokat kaptak. Az új elérhetőségeket erre a linkre kattintva érhetik el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában