Pályázat

2024.01.19. 19:38

Mobil terménytárolót szerzett be a támogatással a GETE Vadásztársaság

A GETE Vadásztársaság a LEADER program keretében egy mobil terménytároló konténer beszerzésére nyújtott be pályázatot, amelyet a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága és a Duna-Pilis-Gerecse Vidékfejlesztési Egyesület támogatásra érdemesnek talált.

Kemma.hu

A GETE Vadásztársaság gyakorolja a vadászati jogot a Csolnok, Dág, Sárisáp, Annavölgy, Tokod, Tokodaltáró, Dorog, Leányvár községek határolta területen. Az egyesület célja a vadgazdálkodást és a vadászatot a mező és erdőgazdálkodás érdekeivel, valamint a környezet és természetvédelemmel összhangban gyakorolni, tagjai részére vadászati lehetőséget biztosítani, elősegíteni a vadászat, vadgazdálkodás társadalmi elismertetését, a vadászati kultúra ápolását.

A megvalósítás által új terménytárolási lehetőséget kapott az egyesület, amivel az eddigiekhez képest magasabb hatékonysággal, kisebb ráfordítással, környezetkímélőbb technológiával, kevesebb környezeti terheléssel képes megvalósítani az eddig szabad ég alatt, primitív körülmények között végzett tevékenységét.

Szolgáltatásainak színvonala nagyban emelkedik mind telephelyük külső megjelenésében, mind a természetbe kijuttatott takarmány minőségében, megjelenésében, illetve a táplálékszegény időszakokban a vadállomány részére juttatott ellátásban. A beruházás megvalósulása által a beszerzett új eszköz lehetővé teszi a magas értékű takarmányok megfelelő technológiai tárolását, ezáltal veszteségeik csaknem 30 százalékkal csökkenhetnek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában