Finomságok

2024.01.27. 15:30

Mennyei pitenap Bokodon: 50 kiló gyümölcsből készültek a nyalánkságok

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel az idén ismét pitenapot szerveztek Bokodon a Száva utcai rétesezőben.

Wágner Zsanett

Nyári Erika tulajdonos mindig valamilyen új ízzel kedveskedik az édesszájúaknak

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. Zs.

Mint azt már megszokhattuk, Nyári Erika tulajdonos mindig valamilyen új ízzel kedveskedik az édesszájúaknak. A fő irányvonal természetesen a házi rétes - azon belül is a rizses-gyümölcsös és pudingos kombinációk - de volt már fánk, mignon, vagy éppen palacsinta a fókuszban és a pultban.

Szombaton mintegy 50 kilogramm gyümölcsből készültek kora reggeltől a finomságok. Az eladók alig győzték a sütőből kivenni a tepsiket és újratölteni a kínálót, annyira gyorsan fogytak a piték. Aki mindegyik ízből választott, az alma, áfonya, meggy, szilva és sárgabarck ízűt kaphatott. Egy szelet rácsos tetejű édesség ára 490 forint volt és kérésre porcukorral meghintették a tetejét. 

A pite egy óra alatt elkészül, ám a hagyományostól eltérő módszert használják Bokodon. A recept titkáról megtudtuk, hogy két fontos összetevővel nem spórolnak, ha pitéről van szó: a szeretettel és persze a sok-sok gyümölccsel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában