Városi Ünnepség

2024.01.22. 20:42

Kultúra Napja Tatabányán: Nedves Péter Barnabás vehette át a Krajcsirovics ösztöndíjat +fotók

A Jászai Mari Színházban tartották Tatabányán a Kultúra Napja alkalmából szervezett városi ünnepséget.

Kemma.hu

A január 22-i eseményen az idén 125 éves Tatabánya Város Szimfonikus Zenekara indította a programot, majd Szücsné Posztovics Ilona polgármester köszöntőjében kiemelte a díjazottakat.

Két kiváló tehetség is színpadra állhatott: a tavaly Kajcsirovics művészeti ösztöndíjban részesült Palkovics Mária, aki miután beszámolt az elmúlt esztendő eredményeiről, külföldi tanulmányairól, orgonajátékával elkápráztatta a közönséget. 

Az idén Nedves Péter Barnabás festőművész vehette át a Krajcsirovics ösztöndíjat. A fiatal festőművész már évek óta öregbíti Tatabánya hírnevét. Több kiállítása is volt már Bánfi József és Rochlitz György festőművészek tanítványának. 

A Tatabánya Kultúrájáért díjat még korábban, a Szent Borbála napon vehette át Madarász Tibor festőművész. A hétfői ünnepségen a vele készített interjúfilmet is levetítették. 

Tatabánya Város Szimfonikus zenekara előadásában több kiváló zeneművet hallhatott a közönség, többek között Balázs Attila: Tavaszi szél című népdalrapszódiáját, amely ősbemutatóként hatalmas tapsot kapott. A darabról Román Géza, a zenekar kiváló karnagya, művészeti vezetője mesélt a bemutató előtt. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában