Jegyzet

2024.01.11. 21:00

Köszönöm

Számítógépünk képernyőjén gyorsan képünkbe kapunk néhány értelmes, illetve annak szánt jelzést az aktuális világnapok, nemzetközi akciónapok listájáról. Olyan globális vagy csak sok országra kiterjedő ünnepekről, akciókról van szó, amelyeket különböző nemzetközi szervezetek hirdetnek meg egy-egy aktuális, vagy annak vélt témához kapcsolódóan.

Fenyvesi Károly

Meg nem erősített hírforrások szerint, például ma van a köszönöm szó nemzetközi napja. Az biztos, hogy a hála szavai, félmondatai alkalmanként különleges érzelmeket tudnak kiváltani. Aki kimondja ezeket, többnyire hálásan, őszintén jónak értékeli a megszólított nem mindig elvárható ténykedését, segítségét. A hála egyszerű kifejezése megnyugvást, békességet jelenthet a címzettnek. Szóval egy őszinte köszönettel nincs semmi gond. Az már más kérdés, hogy egy remélhetőleg őszinte félmondatból hogyan lesz nemzetközi nap. Köszönöm, hogy eddig velünk voltak olvasóink. Ugorjunk együtt vissza még egy mai izgalmas napra! A korosztályos cukorbetegségre figyelmeztető első gyermekdiabétesz napot hazánkban 24 évvel ezelőtt ekkor szervezte meg Szabó László főorvos Szombathelyen. A szervezők, résztvevők azt idézték fel, hogy huszonnégy évvel korábban egy tizennégy éves fiatal életmentő inzulin injekciót kapott. Tizennyolc esztendeje országos szintű a gyermekdiabétesz nap. Lehet választani az évfordulós naptár kínálatából. Mindenki másért mondja, hogy Köszönöm.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában