Gyászhír

2024.01.07. 06:55

Ismét gyászolnak a komáromiak: elhunyt a Szent Imre-iskola volt igazgatónője

A komáromi Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda szombaton este közölte, hogy elhunyt Peredi Ágota, az intézmény korábbi igazgatója. Csaknem húsz éven át irányította az iskola és óvoda munkáját.

Kemma.hu

Horváth Eriket gyászolja a Bakonysárkányi SE

Forrás: Pixabay

"Megrendülten értesültünk volt igazgatónőnk, Peredi Ágota haláláról" – írta az intézmény Facebook-oldalán Antóni Anikó igazgatóhelyettes, aki így folytatta:

"Intézményünk hálatelt szívvel emlékezik rá. Elévülhetetlen érdeme volt katolikus iskolánk elindításában. 1997-től, az első tanévtől nyugdíjazásáig, közel húsz évig irányította intézményünket. Mindig szívügyének tekintette iskolánk fejlődését, folyamatos megújulását, bővítését. Az ő kezdeményezésére 2002-ben óvodával gyarapodott intézményünk. Mindig újabb és újabb célokat kitűzve vezette iskolánkat az Úr kegyelmébe vetett hit erejével. Példaértékű munkafegyelme, kitartása, odaadása és határozott személyisége nagyban hozzájárult ahhoz, hogy intézményünk mindenkor megvalósítsa a kitűzött célokat a gyermekek katolikus nevelésében.

Peredi Ágota csaknem húsz éven át irányította az iskola és óvoda munkáját
Peredi Ágota csaknem húsz éven át irányította az iskola és óvoda munkáját
Fotó: Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda, Komárom / Forrás: Facebook

Vezetőként és történelem szakos tanárként is hittel és reménnyel tekintett a jövő felé. Hit, tudomány, emberség voltak nevelő-oktató munkájának alapjai. A gyermekekkel, munkatársaival, a szülői közösséggel és az iskolánkkal kapcsolatban állókkal közvetlen, szeretetteljes kapcsolatot ápolt.
Hála és köszönet illeti meg munkásságát. Emlékét mindig megőrizzük. Adj irgalmat, adj nyugalmat, ó Atyánk a lelkének…” 

Beszámoltunk arról: az elmúlt napokban is gyászolt a komáromi katolikus közösség, Pados József címzetes tatai apát, székesegyházi kanonok, nyugalmazott plébános életének 94., papságának 70. évében, január 4-én visszatért az atyai házba. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában