Visszatekintő

2024.01.01. 17:02

Így telt a február Tatán: ezek voltak a legfontosabb események a városban

Februárban sportolók köszöntésével, könyvbemutatóval és a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja alkalmából filmvetítéssel folytatódott az év Tatán.

Kemma.hu

Tata város közösségi oldalán számoltak be arról, hogy az év második hónapjában idén is köszöntötte az önkormányzat azokat a tatai sportolókat, akik az elmúlt esztendőben kiemelkedő eredményeket értek el hazai és nemzetközi versenyeken. Tata Város Sport-különdíjának átadó ünnepségét a Güntner Aréna Városi Sportcsarnokban rendezték. Az emlékérmet – melynek hátoldalán a 2022-es Fellner Jakab Emlékév alkalmából Tata építőmesterének arcképe szerepel – 311 sportoló, edző, testnevelő kapta meg, 24 sportegyesület 22 sportágának képviseletében.  

Az esztendő második hónapjában a Városházán újra ülésezett az önkormányzat Humanitárius Tanácsa, mely Michl József polgármester kezdeményezésére alakult meg 2022-ben azzal a céllal, hogy segítse és koordinálja az Ukrajnából a háború elől városunkba érkező menekültek ellátását.

A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja alkalmából február 25-én az Est Moziban Varga Ágota: Megbélyegzetten című dokumentumfilmjét láthatták az érdeklődők két vetítés alkalmával. A hónap elején mutatták be városunkban Cserteg István: „Legendás filmek, legendás helyszínek – Komárom-Esztergom megye” című könyvét, mely az egészében vagy részben a térségünkben forgatott több, mint 300 film adatait veszi sorra. Idén 6. évadához érkezett a tatai HEXATLON, a 2023-as februári versenyben kilenc általános és középiskolásokból álló csapat állt rajthoz a Kőkúti Iskola udvarán lévő jégsátorban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában