Tűzoltók

2024.01.14. 09:50

Határon átívelő megállapodást írtak alá az önkéntes tűzoltó csapatok elnökei

Egy a cél a Duna két partján.

Fenyvesi Károly

Dobsony Angelika és Vasáros Lajos írta alá a megállapodást

Forrás: MW

Fotó: Fekete Zoltán

Duna-parti városunk önkéntes tűzoltó egyesülete képviseletében Vasáros Lajos elnök együttműködési megállapodást írt alá a hét végén a felvidéki Kőhídgyarmaton a szlovákiai településen működő önzetlen segítők csoportjának vezetőjével, Dobsony Angelikával. Az eseményen részt vett Mihelik Magdolna Nyergesújfalu és az eseménynek helyet adó település polgármestere, Richtárik János. A megállapodás célja az, hogy a határ két oldalán működő szervezetek tagjai között a lehető legszorosabb barátság alakuljon ki.

Az elképzelések gyakorlati megvalósítását segítheti majd például kölcsönös részvétel az egyesületek kulturális rendezvényein, illetve programjain. A településenkénti szakmai munka színvonalát növelheti, hogy a két csoport tagjai alkalmanként kölcsönösen tanulmányozhatják egymás tűzoltási, műszaki mentési módszereit. Erre remek lehetőséget kínálnak majd a közös gyakorlatok, illetve oktatások is. Sikerekkel kecsegtethetnek a jól előkészített, közösen beadott nemzeti, nemzetközi pályázatok. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában