Újév

2024.01.01. 12:00

Hamarosan érkezik a szerencse: mutatjuk, mikor várhatók vármegyénkben a kéményseprők

Idén is elkészítette és elérhetővé tette a katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve a társasházi sormunkatervét, amelyből megtudható, hogy 2024-ben mikor érkezik hozzánk a kéményseprő.

Kemma.hu

Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közösségi oldalán számolt be arról, hogy elkészült 2024-es év társasházainak sormunkaterve. 

A katasztrófavédelem illetékességébe tartozó tizennyolc vármegye - közte Komárom-Esztergom - társasházainak felülvizsgálati terve már elérhető a katasztrofavedelem.hu. oldalról. A katasztrófavédelem kéményseprői összesen 2923 településén ellenőrzik és tisztítják a lakossági kéményeket. Ebből a táblázatból most mindenki megtudhatja, hogy az ő településén lévő társasházakban mikor várható a kéményseprők érkezése. 

Fontos tudni, hogy a társasházak esetében kétévente ellenőriznek a szakemberek, a kémények teljes nyomvonalának műszaki felülvizsgálata pedig négyévente kötelező.

Szintén kiemelendő, hogy az egylakásos ingatlanokba (családi házak és a társasházzá nem alakult többlakásos ingatlanok) nem megy kérés nélkül a kéményseprő, a kéményellenőrzés időpontját a lakásban élők választhatják meg. A magánszemélyek a 1818-as számon igényelhetik a szolgáltatást, illetve online is megrendelhetik azt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában