Helyi közélet

2024.01.30. 21:00

Gombfoci

Temetőnkben új neveket is láttam a kereszteken, emlékköveken.

Fenyvesi Károly

Például az egykori városi gombfociszövetség két alapítója is itt pihen már. Hatan álmodtuk meg, ennyien vettünk részt az első, és azóta utolsó bajnokságon. A nyári iskolai szünetben zajló mérkőzések helyszíne a későbbi bajnok nagymamája családi házának betonozott terasza volt. A legendás Mami többször is jelezte a konyhaajtóból, hogy hangosak vagyunk. Bólintottunk, aztán ment minden tovább. Vélhetően napjainkban élve sem fordult volna a nagy nyilvánossághoz például a világhálón. Mostanság ez nagyon megy. Sokan jelzik, hogy gondjuk van például a tömbház közös képviselőjével, a kukákat ürítő céggel, a településen füvet kaszáló csapattal, a helyi önkormányzati képviselő-testülettel, a település polgármesterével. A sort vélhetően sokan tudnák folytatni. 

A kifogásokat a legtöbb esetben közvetlenül is lehetne jelezni a címzetteknek. Talán választ is kapna az aktív állampolgár. Ezen megoldásnak van egy nagyon nagy hibája. A falu, a város kevés lakója értesülne arról hogy a polgártárs mennyire aktív, milyen komoly dolgokon tartja rajta a szemét, mennyire fontos tagja a helyi közösségnek. Ezt az érzetet jelentősen erősíti, ha a címzettek a világhálón válaszolnak a felvetésekre. 

Jönnek az újabb gondolatok, felvetések, kérdések. Fontos ember lesz a sort nyitó. Legalábbis annak gondolja magát. És a világhálón bóklászók egy része is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában