Gyalogtúra

2024.01.04. 21:10

Fejlámpás kirándulók vittek fényt az éjszakába Annavölgyön

Összesen 425 fő kiránduló regisztrált idén az Annavölgyi Téli Túrára, a térség egyik legnépszerűbb év végi közösségépítő programjára, melyet huszonegyedik alkalommal rendeztek meg.

Kemma.hu

Bánhidi József Dogossy Árpádot (jobbra) köszöntötte

Fotó: W.P.

A fő csapat idén is Annavölgy főteréről indult útnak, majd a Miklós-bereki emlékműnél kiegészültek a Tokodról érkezőkkel, onnan pedig együtt haladtak tovább a csolnoki Bányász Művelődési Házhoz. A helyszínen zsíros kenyérrel, forralt borral és teával is várták a regisztrált résztvevőket. 

Bánhidi József annavölgyi polgármester a szervezők (JELZEK Közösségfejlesztő Egyesület, annavölgyi és tokodi önkormányzatok, Tokod Falu Helytörténeti Kultúrmisszió, Együtt Tokodért Egyesület), valamint a társszervező csolnoki önkormányzat és dorogi KÖZÖD Egyesület nevében köszöntötte a jelenlévőket. Méltatta mindazokat, akik közreműködtek az útvonal megtisztításában, a túra vezetésében és biztonságos lebonyolításában, valamint segítettek a vendégvárásban. 

Csolnokon pezsgővel köszöntötték az Annavölgyön és Tokodon regisztráltak közül a legidősebb, legfiatalabb túrázókat, valamint a legmesszebbről érkezőket is. Annavölgyről az 1947-es születésű Flórián Tiborné, és az 1941-es születésű Dogossy Árpád, míg Tokod esetében a 77 éves Szabó Attila és a 74 éves Szabó Attiláné volt a legidősebb induló. Annavölgyről az 5 esztendős Jóját Péter, Tokodról pedig a szintén 5 éves Csuka Kamilla volt a legifjabb túrázó. Legmesszebbről Kara Pándi Zsófia (Kanada) és Tóth-Molnár Brigitta (Ausztria) érkeztek. A téli túrán születésnapost is üdvözöltek Nagyné Tóth Tímea személyében.  

Útvonal
Az idei túrán Bánhidi József mellett részt vett Bánhidi László tokodi, Kolonics Péterné csolnoki polgármester is, de velük tartott Dankó Kristóf, Dorog alpolgármestere is. Az útvonal kicsit változott, a túrázók Csolnokról lényegében az Országos Kéktúra útvonalát követve érkeztek meg Dorogra, a Reimann Miniverzumba, ahol a KÖZÖD Egyesület vendégül látta őket. Az időjárás kegyes volt a résztvevőkhöz, a terep csak helyenként volt saras és enyhe, csapadékmentes idő volt. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában