Felújítás

2024.01.15. 07:02

Épül, szépül az erőd a Duna túloldalán

Lezárult az észak-komáromi erőd fejlesztésének egy további fontos szakasza. A csaknem egymillió eurós - vagyis körülbelül 380 millió forintos – csomag több dolgot foglalt magába, ami mérföldkőnek nevezhető az erőd felújításában – olvasható a város Facebook-oldalán.

Kemma.hu

A bejegyzésben tudatják azt is, hogy elkészült az új turisztikai fogadóiroda az erődben, így a tavaszi nyitás után már nyitottabb lesz a létesítmény a látogatóknak. A villamos művek bevonásával elkészül az új trafóállomás, aminek köszönhetően nagyobb rendezvények is megvalósulhatnak. És már 2024-ben is várható ilyen – tették hozzá.

A modern fogadóiroda mellett új mellékhelyiségek várják a turistákat, de a pályázati csomagból a külső homlokzat egy részét és útszakaszokat is felújítottak. Mindamellett megújult az erőd honlapja is.

Az önkormányzat már beadta a következő pályázati kérvényt a folytatásra, hogy tovább szépüljön az erőd. Tavasszal nyílik az új kézműves sörfőzde és egy új kiállítást is terveznek a hajógyártásról. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában