TOP

2024.01.07. 14:02

Ebben is az élmezőnyben van Komárom-Esztergom vármegye

Az elsők között van Komárom-Esztergom vármegye a 2014-2020 közötti időszak területfejlesztési forrásainak hatékony felhasználásában. Az elmúlt időszak értékelése mellett az új területfejlesztési törvény kihívásairól is egyeztetett Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánybiztos és Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke.

Kemma.hu

A TOP, azaz a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program fő küldetése, hogy kereteket biztosítson a területileg decentralizált fejlesztések tervezéséhez és megvalósításához. Fejlesztései között helyet kapnak a közvetlenül a közszférára, a helyi társadalomra és környezetre irányuló fejlesztések is. A 2014-2020-s források hatékony felhasználásában, megvalósulásában az elsők között, az élen van Komárom-Esztergom vármegye.

Többek között ez derült ki azon az egyeztetésen, amelyen Czunyiné dr. Bertalan Judit, országgyűlési képviselő, az Északnyugat-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna kormánybiztosa és Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke vett részt. Czunyiné dr. Bertalan Judit a közösségi oldalán adott számot arról, hogy a hatékony munkja eredménye a térségünk, településeink fejlődése. Hozzátette: már folyamatban vannak a TOP Plusz források megvalósításai, azaz most is munkás, dolgos időszak készül, nagyszerű projektekkel. Mindeközben az új területfejlesztési törvény is ad feladatokat, így emiatt is lesznek változások. A kormánybiztos szerint ami viszont nem változik 2023-hoz képest: biztos, hogy dolgozni fognak a térségért ugyanúgy, mint eddig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában