Programajánló

2024.01.04. 19:54

Bütykölde a kicsiknek, szappankészítés a nagyoknak, mozgás mindenkinek– íme 9 program a hétvégére

Hidegben is kikapcsolódnál a családdal? Vagy csak kieresztenéd a gőzt? Élményekkel indítanád az évet? Van ötletünk. Mutatjuk a legjobb programokat erre a hétvégére, Komárom-Esztergomban.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Kezdjük a hétvégét már pénteken!

A hétvégi programokat beelőzi január 5-én a Könyves bütykölde, amit 16 órától rendeznek meg Oroszlányban, a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ gyermekkönyvtárában. A 2 órás eseményen könnyen elkészíthető és mégis nagyszerű dísztárgyakat, hasznos kiegészítőket, dekorációkat készíthetnek a résztvevők. Az utolsó fél órában pedig jön a kalandozás a mesék birodalmába, vagyis a meseolvasás.

Ha már rákanyarodtunk 2024-re, gyorsítsunk!

Ha az újévi fogadalmad a futással kapcsolatos, ez a program neked szól. A futás egyszerű és igazságos dolog: erőnléti állapotunk a lefutott kilométerekkel egyenes arányban nő. Ám ha komolyan vesszük a feladatot, ha egyre jobb eredményeket szeretnénk elérni, érdemes elmozdulnunk tudatosabb, tudományosabb edzésmódszerek irányába.

Ha péntek, akkor Csiga gyorsító edzés 18.30-kor a Dobó pályán!

– írták a szervezők a január 5-i eseményhez.

A résztvevők a Dobó Gimnázium pályáján találkozhatnak, a feladatok nincsenek kőbe vésve, mindenkinek a képességeihez lehet igazodni, a gyerektől a profibb futókig. Ez egy olyan lehetőség, amit érdemes kipróbálni azoknak, akik eddig nem csinálták, akik pedig igen, a szervezők remélik, hogy a megszokott jó hangulatú, nedves-nyálkás csigás este vonzó lehet az edzésekhez.

Tudjuk meg, hogyan segíthetnénk másokon!

Akár újévi fogadalmunk volt, hogy jótékonykodunk, akár nem, remek alkalmat kínál a jócselekedetekre a tatabányai Plazma center január 6-i kitelepülése. Ha szeretnél segíteni másokon, szombaton 9 órától a tatabányai Vértes Centerben megtudhatod, hogyan kezdj hozzá. Mindent megtudhatsz a plazmaadásról a szervezők ígérete szerint.

Szabad szappanozni a Kenderkében!

Hagyományos üstös szappan- és kerámia szappantartó készítésre várják az alkotni vágyó felnőtteket január 6-án, szombaton a Kenderke Református Alapfokú Művészeti Iskolába.

Hagyományos, üstös szappanfőzésre készülünk, melyet nagy gonddal, dédanyáink receptje alapján készítünk el

– olvasható az esemény leírásában. A szappankészítéshez 10 órakor látnak hozzá. Az első turnus 11 órától 12 óráig, a második 13 órától 14 óráig tart, és a részvételi szándékot feltétlenül jelezni kell a bejegyzésben. Az agyagformázás után engóbbal (agyagfestékkel) apró mintákat lehet festeni, és pecsétekkel is lehet díszíteni a kerámiát, amit a készítők színtelen mázzal mázazva kapnak vissza, körülbelül 2 hét múlva.

Élvezzük a szauna jótékony hatásait!

Január 6-án, szombaton és január 7-én vasárnap a Bábolna Strand- és Termálfürdőben Tóth Violával töltheti a délutánt, aki szanuára éhes. A felöntések 11, 14 és 16 órakor kezdődnek, árukat pedig az eseménynél tüntették fel. Jegyvásárlás a helyszínen, illetve telefonos foglalás a fürdő recepcióján lehetséges, telefonon.

Szurkoljunk együtt a TRSE-nek!

Minden drukkert hív és vár a Tatabányai Röplabda Sportegyesület január 6-án, szombaton a 2024-es év első meccsére, ahol a TRSE a HVSE csapatával mérkőzik meg a Nemzeti Bajnokság II. osztályában. A meccs az Árpád Gimnázium csarnokában lesz, és 18 órakor kezdődik.

Köszöntsük zenével az új évet!

A komolyabb és komolyzene kedvelőinek kínálnak remek programot a tatabányai Széchenyi István Művelődési Házban, ahol január 6-án, szombaton 16 órától Újévköszöntő opera- és musical gála lesz. Az est folyamán részletek hangzanak el klasszikus olasz és francia operákból, valamint népszerű musicalekből, de lesz pezsgős koccintás is. Közreműködnek: Csillag-Szabó Dóra énekművész, Kurucz Ádám Attila énekművész, Bányoczky Nóra énekművész, Tóka Szabolcs zongoraművész, Saltzer Géza fuvolaművész és a Felsőgallai Egyesített Kórus.

Indítsuk túrával 2024-et!

Tartalmas és az egész testet átmozgató programmal készül január 7-én, vasárnap a Meteor Természetbarát Egyesület, akikkel az év első hétvégéjét mindjárt egy jó kis pezsgő túrával lehet kezdeni. A találkozó az Esztergomi autóbusz-pályaudvaron lesz 9 órakor, majd a csapat a Pomázi busszal, a 7-es kocsiállásról indul el 09.30-kor, de felszállási lehetőség lesz a városban is, a Petőfi iskolával szembeni buszmegállóban 09.25-kor. Aki pedig autóval érkezik, azokkal 10 órakor találkoznak a Két-Bükkfánál, a parkolóban.

A túrázók a Két Bükkfától elsétálnak a Mária pad pihenőig, majd a köszöntés után a Vaskapu völgyön keresztül visszasétálnak a Két Bükkfáig. A táv körülbelül 7 kilométer lesz, a túravezetők pedig Moravik Gabriella és Wagensommer Ferenc lesznek.

Matinézzunk a kis vörössel!

Január 7-én, vasárnap 10 órától családi mozimatinéra hívogatja az érdeklődőket a tatabányai Kertvárosi Bányász Művelődési Otthon. A vásznon Vuk jól ismert, de soha meg nem unható története elevenedik meg. Az  1981 magyar rajzfilm mind a 74 perce jó szórakozást ígér azoknak a kicsiknek is, akik először látják, de a szüleiknek is.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában