Fókuszban a zene

2024.01.18. 20:34

Budapesten jártak a bakonyszombathelyi diákok

A Bakonyszombathelyi Benedek Elek Általános Iskola tanulói Budapesten jártak, méghozzá a Papp László Sportarénában és a Magyar Zene Házában.

Kemma.hu

Bakonyszombathelyi Benedek Elek Általános Iskola hivatalos közösségi oldalán számolt be arról a kiváló eseményről, amelyen a diákok részt vettek. Mint írják:

“Az ifjúsági hangversenybérletünkben található harmadik koncertet most beválthattuk a The King’s Singers angol énekegyüttes Disney 100 lemezbemutató koncertjére. Azaz ifjúsági bérletes diákjaink bérleteikkel ingyen vehetnek részt ezen a nagyszerű hangversenyen a Papp László Sportarénában.“

Ha már a fővárosban jártak, megtekintették a Városligetben található Magyar Zene Házát is, amelyet két évvel ezelőtt adtak át a nagyközönség számára.

Kiemelték:

“Ez az Európa és tengeren túli díjakat nyert állandó kiállítás hihetetlen zenei élményt adott diákjainknak. A “Hangdimenziók – Utazások térben és időben“ című állandó kiállítás labirintusa látvány-projektekre bontotta a zenetörténet epizódjait.“

Természetesen nem hagyták ki a 2019 októberében megnyílt Városligeti Nagyjátszóteret sem, amely mintegy 13.000 négyzetméteren terül el. A játszótéren csaknem 50 játékelem található, amelyet nagy örömmel próbáltak ki a bakonyszombathelyi gyerekek. Már messziről is jól látszik az a piros-fehér csíkos hőlégballon, amelyet a Magyar Nemzeti Galériában megtekinthető Szinyei Merse Pál 1878-ban készül Hőlégballon című festménye inspirált.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában